Kerstmarkt

Een aantal prachtige kerstmarkten

Het bezoeken van een kerstmarkt is voor veel mensen een waar dagje uit geworden en tevens een mooi begin van het jaarlijkse kerstfeest. Alles wat maar met kerst te maken heeft kan worden gevonden op de vele prachtige markten. Een aantal kerstmarkten zijn wel een vak apart. Met enorm veel kraampjes en een bijna sprookjesachtige sfeer door versieringen, muziekgroepen en tentoonstellingen is het vaak een volledige dag rustig rondstruinen in deze mooi omgeving. Veel kerstmarkten zijn erg indrukwekkend en worden dan ook door enorm veel mensen bezocht. Hier drie voorbeelden van kerstmarkten die echt het bezoeken waard zijn.

Kerstmarkt Aken

Met gemiddeld anderhalf miljoen bezoekers per jaar behoort deze kerstmarkt tot een van de grootste van Duitsland. Ongeveer 120 kraampjes zijn jaarlijks aanwezig waar allerlei lekkernijen zoals glühwein en verse pannenkoeken en peperkoek gekocht en natuurlijk ook genuttigd kunnen worden. Er is er ontelbaar veel kerstversiering te vinden. De kraampjes bevinden zich om en nabij het stadhuis van de stad waardoor niet alleen de markt, maar ook de stad bewonderd kan worden

Castle Christmas Fair Heemskerk

Het prachtige Slot Assumburg is het decor voor deze kerstmarkt. De oude kasteeltuinen worden omgetoverd tot kerstmarkt met ongeveer 80 kraampjes waar alles wat met kerst te maken heeft gekocht kan worden. Uiteraard zijn er kraampjes die allerlei lekkere snacks en drankjes aanbieden maar de laatste wintermode kan op deze markt aangeschaft worden. Met de nodige optredens en live muziek staat deze markt garant voor een heerlijk dagje uit tijdens de kerst.

Kerstmarkt Eupen

In het Belgische Eupen wordt ook jaarlijks een gezellige kerstmarkt georganiseerd. Met ongeveer 60 kraampjes is dit iets kleiner dan de markten in Aken en Heemskerk, maar het is er zeker niet minder gezellig. Naast kraampjes die kerstversieringen aanbieden is er ook glaswerk, juwelen, kaarsen en verschillende winterkleding te vinden. Ook is er live muziek, concerten in een nabijgelegen kerk en is een draaimolen voor de kinderen.

Terug naar overzicht