Tips voor de kerstvakantie

Elk jaar rondom de kerstdagen en de jaarwisseling hebben we in ons land de kerstvakantie. Andere vakanties voor scholieren en studenten vallen op verschillende data, afhankelijk van de regio waarin de school zich bevindt. De kerstvakantie is voor alle scholen in het hele land op dezelfde datum. Deze vakantie duurt altijd twee weken en vindt plaats in de week waarin kerstmis valt en de week waarin de jaarwisseling valt. Elke school is verplicht om op de aangegeven data vakantie te hebben, terwijl er bij de andere vakanties wel vrijheid is in de datum van de vakantie.

Kerst in het bedrijfsleven

In het bedrijfsleven is de kerstvakantie geen vaste vakantie, maar toch zijn er veel bedrijven dicht tussen kerstmis en de jaarwisseling. Vaak komt dit doordat werknemers dan vakantiedagen of overuren opnemen zodat ze alsnog een kerstvakantie hebben.

Ideeën voor de kerstvakantie

Twee weken vakantie is natuurlijk erg fijn, maar de hele dag in bed of op de bank liggen is ook niks. Tijdens de kerstvakantie zijn er allerlei leuke dingen te doen zodat niemand zich hoeft te vervelen. Het eerste voorbeeld om ook direct in de kerstsferen te komen is een kerstmarkt, meer daarover op de pagina kerstmarkt. Op veel verschillende plaatsen wordt tijdens de kerst een tijdelijke schaatsbaan geplaatst waar je lekker een paar rondjes kunt schaatsen en daarna kunt genieten van een warme chocolademelk. Een winterse wandeling in het bos kan ook leuk en vooral heel mooi zijn, zeker als er sneeuw ligt. Tevens kunnen er takken, bladeren en dennenappelen verzameld worden waarmee bijvoorbeeld een kerststukje gemaakt kan worden.

Alvast leuke cadeaus inslaan? Bekijk hier het grootste assortiment:

Je kunt bijvoorbeeld ook koekjes gaan bakken in allerlei vormpjes die met kerst te maken hebben. Dit is niet alleen een leuke bezigheid, maar levert je ook nog eens heerlijke koekjes op. Voor een volledig dagje uit kun je ook een pretpark bezoeken met een speciaal winterthema. Er zijn steeds meer pretparken die het park volledig aankleden in een winterse sfeer zodat het ook aantrekkelijk is om het park te bezoeken in de winter. Natuurlijk kun je dan ook een vakantie plannen. Een skivakantie in Oostenrijk of Frankrijk (check deze wintersport tips voor alle skigebieden in Frankrijk van Snowzone is natuurlijk het eerste dat bij de meesten zal invallen. Maar ook een winterzon vakantie (tips voor een winterzon vakantie in een vakantiehuis van Vakantiehuis Huren Online) kan zich verheugen op een steeds grotere populariteit. Er zijn dus genoeg dingen te doen in de kerstvakantie en je hoeft je echt niet te vervelen.