Kerst verlichting

Kerstverlichting

Kerstverlichting is wellicht de meest gebruikte kerstversiering, omdat het voor een warm gevoel kan zorgen en natuurlijk omdat het tijdens de kerstperiode al vroeg donker is buiten. Er zijn enorm veel verschillende vormen kerstverlichting beschikbaar, zodat er voor iedereen wel verlichting te vinden is die goed aansluit op wat hij of zij wil.

Kerstverlichting voor binnen

Kerstboomverlichting is de eerste variant die naar voren komt als je gaat zoeken naar kerstverlichting voor binnen. Een kerstboom hoort mooi verlicht te zijn en dit kan op verschillende manieren. Allereerst met de standaard verlichting die geel kleurt, maar tegenwoordig zijn er allerlei verschillende kleuren om uit te kiezen en de boom een geheel eigen sfeer mee te geven. Deze verlichting is doorgaans verkrijgbaar in twee soorten: op batterij en met een stekker. Dan is er nog kerstverlichting verkrijgbaar in de vorm van een gordijn of ijspegels om bijvoorbeeld aan een muur of deur te hangen. Een kort snoer met verlichting kan bijvoorbeeld ook in een schaal worden gelegd tussen andere kerstspulletjes, zoals kerstballen of een kerststukje.

Kerstverlichting voor buiten

Ook buiten is het iedere kerst weer genieten van de prachtige kerstverlichting overal. Omdat er buiten vaak een groter oppervlak te verlichten is, zijn de lampjes voor buiten wat ingewikkelder dan die voor binnen. Zo is er bijvoorbeeld verlichting te krijgen die aan elkaar gekoppeld kan worden, waarmee grotere bomen verlicht kunnen worden. Er kunnen vaak tot wel 6000 lampjes aan elkaar gekoppeld worden, waardoor er maar één stekker nodig is om alle lampjes van stroom te voorzien. Daarnaast is er natuurlijk ook kerstverlichting op batterijen, maar doordat er buiten vaak meer verlicht dient te worden, wordt de kerstverlichting met stekker vaker gebruikt. De lampjes zijn ook nog beschikbaar in verschillende soorten, zoals bolletjes, kleine clusterverlichting, de klassieke gloeilampen en zelfs als ijspegels of een net. Al met al is er voldoende keuze om elke boom, groot of klein, te verlichten en een echte kerstsfeer te creëren.

Kerstverlichting kopen? Kijk dan bijvoorbeeld op de kerstverlichting en lampjes pagina van lampverlichtingonline.nl

Terug naar overzicht