Kerstversiering: meer dan alleen een kerstboom

Geen kerst is compleet zonder de nodige kerstversiering. Het echte kerstgevoel ontstaat pas wanneer er een mooie grote kerstboom in de woonkamer staat en deze volledig versiert is met lichtjes, kerstballen, lintjes en natuurlijk een grote kerstpiek bovenop de boom. Maar niet alleen binnen in het huis is het prachtig om kerstversiering te zien, ook buiten zien we soms zeer imposante versieringen. Verlichte gevels, kerstkransen, prachtige kerstbomen en allerlei versieringen zijn slechts voorbeelden van al de mooie versieringen die jaarlijks door veel kerstliefhebbers geplaatst worden.

Klik hier voor een zeer groot aanbod van de mooiste kerstbomen:

Kerstversiering voor binnen

Naast de niet te missen kerstboom met kerstballen die hier boven al genoemd is, zijn er nog verschillende leuke ideeën om je huis volledig in de kerstsferen te brengen. Er zijn veel leuke tafeldecoraties te vinden, zoals bijvoorbeeld ballen om in een mooie schaal te doen, theelichtjes, kaarsen en mini kerstboompjes. Naast kerstversiering voor op de tafel zijn er ook verschillende dingen te krijgen die opgehangen kunnen worden, zoals een krans en decoratieve sterren. Ook de wat simpelere items kunnen toch voor een kerstsfeer zorgen, zoals speciale servetten, borden of mokken met een kerstmotief.

Kerstversiering voor buiten

Het eerste wat vaak opvalt bij kerstversiering voor buiten zijn de lichtjes, maar meer daarover is te lezen op de pagina kerstverlichting. Een mooie kerstkrans op de voordeur kan mensen een warm welkom geven als ze bij je op bezoek komen tijdens de kerst. Deze kerstkrans kan natuurlijk ook versierd worden, net zoals een kerstboom. Een andere mooie kerstversiering voor buiten is bijvoorbeeld een sneeuwman, kerstman met rendieren of elfje om in de tuin te plaatsen. Ook zijn er sterren en versieringen te koop die opgehangen kunnen worden langs de gevel of het raam, zodat mensen die langs het huis lopen getrakteerd worden op een mooie kerst sfeer.